Potrebujeme:
400g hladkej celozrnnej pšeničnej múky (napr. Biomila, kúpite
TU)
70g trstinového cukru (napr. Bioharmonie kúpite
TU)
2 vajcia
200g masla
trochu citrónovej kôry
1 ČL vanilkového extraktu
slivkový lekvár na potretie (napr. Bioláda slivková, kúpite
TU)
mandľové lupene na posypanie
Postup:
Zo surovín v miske vypracujeme cesto a odložíme ho do chladničky asi na pol hodinu. Rúru si vyhrejeme na 180°C. Odležané cesto vyvaľkáme a natlačíme do vymastenej-vysypanej okrúhlej formy. Trochu cesta si necháme na mriežky. Koláč štedro potrieme slivkovým lekvárom, ozdobíme mriežkami a dáme piecť asi na 30 minút. Hotový a vychladnutý koláč posypeme mandľami a nakrájame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára