Taký voňavý perník je klasika, ktorú sa asi každé dievča naučí piecť ako prvú. Asi preto, že recept je naozaj jednoduchý, stačí všetko postupne zmiešať mixérom a vyliať na plech. A je to pochúťka. Táto fit verzia je samozrejme tiež jednoduchá na prípravu a chutná, ale vynecháme v nej olej, bielu múku a cukor.
Potrebujeme:
2 hrnčeky hladkej celozrnnej múky1,5 hrnčeka mlieka
2 vajcia
1 balíček kypriaceho prášku do perníka
1 ČL sódy bikarbóny
2 PL kakaa
2 PL domáceho alebo dia džemu
škorica
2 ČL rumovej arómy
xylitol alebo stévia podľa chuti
Postup:
1. V miske si zmiešame múku s perníkovým kypriacim práškom, sódou bikarbónou, kakaom a škoricou.2. Pridáme vajíčka, mlieko, rumovú arómu a džem. Všetko spolu dobre zmixujeme.
3. Nakoniec podľa chuti dosladíme, či už xylitolom, stéviou alebo iným sladidlom. Opäť premixujeme a vylejeme na vymastený-vysypaný menší plech.
4. Pečieme na 180°C asi 25-30 minút.
Perník môžeme podávať napríklad potretý dia džemom s nastrúhanou kvalitnou horkou čokoládou.
Tip: Ak chcete, môžete časť múky nahradiť napríklad 1-2 odmerkami čokoládového alebo vanilkového proteínu a do cesta pridať aj nasekané oriešky a sušené hrozienka.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára