Potrebujeme:
500 g jemného nízkotučného tvarohu
½ litra polotučného mlieka
2 balíčky pistáciového pudingu
1 balenie ovsených sušienok Hobbits – 250 g
100 g masla
Stéviu
50 g kvalitnej horkej čokolády
Postup:
Sušienky rozmixujeme najemno a zmiešame
s rozpusteným maslom a 2 PL jemného tvarohu. Vzniknutú hmotu
natlačíme do okrúhlej formy a dáme na 10 minút zapiecť do rúry predhriatej
na 180° C. Pistáciový puding uvaríme klasicky podľa návodu na obale s tým
rozdielom, že namiesto cukru použijeme stéviu a na pol litra mlieka
použijeme až 2 balíčky pudingu pre výraznejšiu chuť. Keď máme puding hotový,
postupne do neho zamiešame tvaroh a ešte
podľa chuti dosladíme stéviou. Pistáciovú
hmotu vylejeme do formy na upečený sušienkový korpus a dáme do
chladničky stuhnúť. Na záver stuhnutý dezert polejeme rozpustenou tmavou
čokoládou.
Vyskúšajte tiež:
Cheescake lesná víla
Čokoládovo-jogurtová torta
Vyskúšajte tiež:
Cheescake lesná víla
Čokoládovo-jogurtová torta
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára