piatok 11. decembra 2015

5 tipov ako efektívne posilniť imunitu v zime


Chladné zimné mesiace so sebou často prinášajú choroby, a preto by sme mali svoje zdravie v tomto období chrániť dostatočným príjmom vitamínov a minerálov. Zároveň je však zima chudobná na čerstvé ovocie a zeleninu, a my aj tak nemáme chuť chrúmať studené šaláty. Ako teda dodať telu výživu, ktorú potrebuje? Pripravili sme pre vás 7 tipov na posilnenie imunity, s ktorými zimu s ľahkosťou prežijete v zdraví a radosti.

1. Starý dobrý vitamín C

Vitamín C je významným antioxidantom, ktorý chráni telesné tkanivá ako aj ostatné vitamíny pred účinkom voľných radikálov. Celkovo posilňuje obranyschopnosť organizmu voči infekciám, vírusom a chorobám, čo oceníme najmä v zime. Vitamín C môžeme doplniť konzumáciou citrusového ovocia, kyslej kapusty alebo popíjaním šípkového čaju. Ak chcete mať istotu, že pokryjete svoju dennú dávku, nie je na škodu poistiť sa v zime aj kvalitným výživovým doplnkom s obsahom vitamínu C.

2. Cibuľa a cesnak

Túto silnú dvojku poznali aj naše staré mamy. V ľudovom liečiteľstve nájdete množstvo domácich receptov proti chorobám práve s využitím týchto ľahko dostupných ingrediencií.  Cibuľa a cesnak majú schopnosť ničiť parazity a vírusy, posilňujú imunitný systém a pľúcne orgány. Cesnak navyše pôsobí ako prírodné antibiotikum. Jediným mínusom týchto superpotravín je ich typický zápach. Ak sa nechystáte medzi ľudí, cibuľu a cesnak si v zime určite doprajte kedykoľvek máte príležitosť. Na každodenné užívanie a posilnenie imunity môžete tiež využiť extrakt z cesnaku vo forme tabliet, ktorý vám poskytne pozitívne zdravotné účinky cesnaku, a zápachu sa nemusíte obávať.



3. Zelené potraviny

Skvelou voľbou je doplnenie dôležitých látok prostredníctvom zelených potravín. Práve v zimnom období je totiž náš jedálniček často chudobný na živú stravu. Zelené potraviny ako zelený jačmeň, riasa spirulina či chlorela, obsahujú významné enzýmy, chlorofyl, antioxidanty, vitamíny, minerály, vlákninu a bielkoviny. Navyše napomáhajú aj odkysleniu organizmu, ktorý je často zaťažený výdatnou stravou, a lepšiemu tráveniu.

4. Oslaďte si život

Pojedanie sladkostí predsa patrí k tej správnej zimnej pohode. My na blogu fitnessdezerty.sk o tom vieme svoje. Zabudnite ale na biely rafinovaný cukor, ten vášmu zdraviu nič dobrého neprinesie, práve naopak. Siahnite po zdravých prírodných sladidlách, ktoré obsahujú vitamíny, minerály a ďalšie cenné látky. V obchodoch so zdravou výživou nájdete bohatý výber. Melasa, javorový sirup, kokosový či brezový cukor, stévia a samozrejme zimná klasika – med. Skvelý výber zdravých sladidiel dobrých pre vaše zdravie nájdete TU.


5. Otužujte, hýbte sa a relaxujte

Na záver nezabúdajte v zime na pravidelný pohyb. Za každého počasia sa predsa môžete venovať obľúbeným indoorovým aktivitám, akými sú plávanie, fitness centrum alebo skupinové cvičenia. Okrem toho si v zime vychutnajte aj dlhé romantické prechádzky či typické zimné športy ako korčuľovanie či lyže. Ráno imunitu nakopnite  striedavou sprchou a večer si doprajte relax v saune či teplú vaňu. Nezabúdajte, že stres je nepriateľom imunity a dlhé zimné večery sú ako stvorené na chvíle pohody. Uvarte si teplý čaj, otvorte knihu a oddychujte. 



Ak vás naše tipy inšpirovali a rozhodli ste sa vyzbrojiť na zimu aj kvalitnými výživovými doplnkami či zdravými potravinami, odporúčame stránku www.biocare.sk, kde nájdete bohatý výber produktov, ktoré nakopnú vašu imunitu. Navyše vám od 25.11. pribalia ku každej objednávke aj vzorky EKO produktov zdarma.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára