Kto by nemiloval muffiny? Nadýchané, mäkké koláčiky
v praktickom papierovom košíčku, ktoré sa dajú pripraviť na milión
spôsobov. A samozrejme zdravo. Napríklad
zo špaldovej múky a ovsených vločiek, ktoré sa skvele dopĺňajú
s chuťou škorice, jabĺčka, hrozienok a orieškov. Zdravé mlsanie na
raňajky, desiatu či ako dezert ku káve.
Potrebujeme:
- 1 šálku špaldovej múky
- 1 šálku ovsenej múky (najemno rozmixované ovsené vločky)
- 1 vajce
- 1 balenie kypriaceho prášku do pečiva
- 2 ČL škorice
- 1 jablko
- ¾ šálky mlieka
- 1 ČL vanilkového extraktu
- Sladidlo podľa chuti (trstinový cukor, xylitol, stévia...)
- Sušené hrozienka
- Pekanové alebo vlašské orechy
Postup:
Vo väčšej miske zmiešame múky s práškom do pečiva
a škoricou. Pridáme vajce, vanilkový extrakt, mlieko a nastrúhame
jedno ošúpané jablko. Suroviny zmixujeme na hladké cesto, ktoré na záver
dosladíme podľa vlastnej chuti preferovaným sladidlom a primiešame
hrozienka. Plech na muffiny vyložíme papierovými košíčkami a naplníme
cestom. Pekanové oriešky nasekáme a posypeme povrch muffinov. Pečieme na
180°C 25-30 minút.
Hmm tie musia byť úžasné :-) (samozrejme verzia bez hrozienok pre mňa)
OdpovedaťOdstrániťChcela by som sa opýtať, či je možné pomlieť ovsené vločky aj na mlynčeku na mak. Ďakujem
keelifestyle.blogspot.sk