nedeľa 29. novembra 2015

Jablkovo-škoricové muffiny s hrozienkami



Kto by nemiloval muffiny? Nadýchané, mäkké koláčiky v praktickom papierovom košíčku, ktoré sa dajú pripraviť na milión spôsobov. A samozrejme zdravo. Napríklad  zo špaldovej múky a ovsených vločiek, ktoré sa skvele dopĺňajú s chuťou škorice, jabĺčka, hrozienok a orieškov. Zdravé mlsanie na raňajky, desiatu či ako dezert ku káve.

Potrebujeme:

  • 1 šálku špaldovej múky
  • 1 šálku ovsenej múky (najemno rozmixované ovsené vločky)
  • 1 vajce
  • 1 balenie kypriaceho prášku do pečiva
  • 2 ČL škorice
  • 1 jablko
  • ¾ šálky mlieka
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • Sladidlo podľa chuti (trstinový cukor, xylitol, stévia...)
  • Sušené hrozienka
  • Pekanové alebo vlašské orechy


Postup:

Vo väčšej miske zmiešame múky s práškom do pečiva a škoricou. Pridáme vajce, vanilkový extrakt, mlieko a nastrúhame jedno ošúpané jablko. Suroviny zmixujeme na hladké cesto, ktoré na záver dosladíme podľa vlastnej chuti preferovaným sladidlom a primiešame hrozienka. Plech na muffiny vyložíme papierovými košíčkami a naplníme cestom. Pekanové oriešky nasekáme a posypeme povrch muffinov. Pečieme na 180°C 25-30 minút.  



1 komentár:

  1. Hmm tie musia byť úžasné :-) (samozrejme verzia bez hrozienok pre mňa)
    Chcela by som sa opýtať, či je možné pomlieť ovsené vločky aj na mlynčeku na mak. Ďakujem

    keelifestyle.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť