sobota 21. novembra 2015

Fantastický pohánkový makovník


Tak toto bolo jednoduché! Stačí všetko zmiešať a za necelých 5 minút je koláč v rúre. Keď nemáte veľa času a chcete pripraviť chutný koláčik na víkendové poobedie, môžete si pomôcť aj šikovným polotovarom - samozrejme zdravým! Dnes sme si takto vyskúšali pripraviť pohánkový makovník z hotovej sypkej zmesi od Biomily a výsledok je fantastický.

Potrebujeme:

Pohánkový makovník Biolinie (sypká zmes - kúpite TU)
300 ml vlažnej vody
60 ml oleja
1 vajce (nemusí byť)
citrón
lekvár napr. slivkový
horká čokláda

Postup:

Zmes nasypte do misky, pridajte vodu, olej a pre lepšiu vláčnosť jedno vajíčko (ale nemusí byť). Pre lepšiu chuť môžete do cesta pridať aj šťavu z citróna a nastrúhať trochu kôry. Všetko dobre zmiešajte a zmes vylejte na vymastený-vysypaný plech. Pečte na 180°C asi 30 minút. Hotový koláčik natrite obľúbeným lekvárom (v našom recepte slivkový) a navrch nastrúhajte horkú čokoládu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára