štvrtok 19. novembra 2015

Ako podporiť imunitu v zimných mesiacoch? Sladko!



V chladných jesenných a zimných mesiacoch by sme mali dbať na posilnenie imunity viac ako inokedy. Prevencia je predsa najlepší doktor a zdraví si zimu aj viac užijeme. Mali by sme sa teda viac sústrediť na príjem vitamínov a minerálov a zaradiť tieto cenné látky v maximálnej možnej miere do našej stravy. Ako však doplniť potrebné vitamíny v zime, keď máme prirodzene chuť na ťažké výdatné jedlá, a samozrejme na sladké dobroty? Spôsobov je samozrejme viacero, ale keďže náš blog je venovaný  sladkým dobrotám, zaujíma nás hlavne ako pripraviť dezerty zo zdravých surovín, dodať im vlákninu, bielkoviny a celkovo urobiť z nich nutrične hodnotné sladkosti, a nie len nálož prázdnych kalórií.

Preto v receptoch využívame ovsené vločky, celozrnné múky, oriešky, ovocie a samozrejme – zdravo sladíme. Na trhu je mnoho zdravých prírodných sladidiel, no ak chcete sladiť nielen zdravo, ale aj úplne bez kalórii, najlepšou voľbou je Stévia. Za jej sladkosť môžu sladivé látky nazývané glykozidy steviolu. Okrem nich však Stévia obsahuje aj ďalšie dôležité látky pre ľudský organizmus. Patria medzi ne oligosacharidy, xantofyl, betakarotén, bielkoviny, éterické oleje, chlorofyl a aj vláknina. Z minerálov sú to vápnik, draslík, fosfor, železo, chróm, kobalt, magnézium, mangán, zinok, kremík, selén a vitamíny A, B1, B2, B3, C, D, E, K a P. Celkom dlhý zoznam zdraviu prospešných látok, však.

Takže ak ste doteraz Stéviu vnímali len ako nízkokalorickú náhradu rafinovaného bieleho cukru, teraz už viete, že táto zázračná rastlinka vám toho môže ponúknuť oveľa viac! Užívate si sladké dobroty a pritom robíte niečo aj pre svoje zdravie. Znie to až neuveriteľne dobre, ale je to tak.

Pozrite sa na pozitívne zdravotné účinky Stévie:
  • Urýchľuje trávenie
  • Má antibakteriálne účinky
  • Urýchľuje hojenie pokožky
  • Udržuje stabilnú hladinu krvného cukru
  • Normalizuje krvný tlak
  • Je vhodná v diéte
  • Zvyšuje imunitu




Tak čo, vymeníte tieto Vianoce pri pečení cukor za Stéviu? Okrem toho, že si tak pripravíte chutné sladké dobroty, z ktorých nepriberiete, dodáte telu aj významné látky, ktoré v chladných mesiacoch podporia vaše zdravie. Skvelý výber sladidiel zo Stévie nájdete na stránke www.steviacukrova.sk, kde si môžete vybrať tekutú, tabletovú či sypkú variantu sladidla.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára