štvrtok 1. októbra 2015

Pohánkový perník s ricottovým krémom



Keď máte tie správne prísady, pečenie môže byť až smiešne jednoduché, pričom výsledok absolútny kulinársky zážitok, s ktorým urobíte dojem na všetkých. Na našom blogu pečieme zdravo a chutne, bez použitia klasických bielych-rafinovaných-nutrične prázdnych surovín. Preto si dnes ukážeme jednoduchý a rýchly recept, do ktorého pôjdu samé kvalitné dobroty. Základom je pohánková zmes do perníka, ku ktorej pridať len vodu a trochu oleja a je to. Vážne také jednoduché. Ale ešte si to vylepšíme. Do cesta pridáme aj oriešky a sušené ovocie a perník potrieme sladkým ricottovým krémom s pravou vanilkou, ktorá úžasne vonia. Tí ktorí chcete zohnať konkrétne suroviny použité v recepte, kliknite na uvedené linky, ktoré vás nasmerujú priamo do eshopu www.bio-predaj.sk , kde si môžete o týchto fantastických produktoch prečítať viac. A teraz poďme na recept.

Potrebujeme:

Pohánkový perník Biolinie (sypká zmes - kúpite TU )
330 ml vlažnej vody
60 ml slnečnicového oleja
1 vajce (nemusí byť)
2 PL kakaa
3 PL slivkového lekváru (napr. Slivkový lekvár bio sladený - kúpite TU )
hrsť posekaných vlašských orechov
hrsť sušených hrozienok (nepr. Bioharmonie hrozienka - kúpite TU )
hrsť sušených brusníc
Poleva:
slivkový lekvár na potretie (napr. Slivkový lekvár bio sladený - kúpite TU )
250g jemnej ricotty
2 PL trstinového cukru ( napr. Bioharmonie trstinový prírodný cukor - kúpite TU )
1/4 prášku z pravej vanilky ( Vanilkový prášok bio mletý Sonnentor - kúpite TU )

Postup:

Do veľkej misky vysypeme sypkú zmes na prípravu perníka. Pridáme kakao, vajce, vodu, olej, lekvár a všetko dobre zmixujeme mixérom na jemné cesto. Nakoniec do cesta pridáme hrozienka, brusnice a vlašské orechy. Hmotu vylejeme na vymastený-vysypaný menší plech s priemerom asi 20 cm. Pečieme na 180°C 30 minút. Hotový koláčik necháme vychladnúť. Na záver si pripravíme polevu. V miske zmiešame ricottu s práškom z pravej vanilky a podľa chuti dosladíme trstinovým cukrom alebo iným sladidlom. Perník potrieme lekvárom a vrstvou ricottového krému a môžeme podávať.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára