piatok, 21. augusta 2015

Čokoládová pena s černicami


Aj čokoládová pena sa dá pripraviť na fit spôsob. Táto verzia chutí absolútne famózne a textúra je výborná, ľahučká a lahodná. A pritom je to úplne jednoduché.

Potrebujeme (2 osoby):

1 balíček mletej čírej želatíny(20g)
2 dcl vody
1 balenie gréckeho čokoládového jogurtu 0% tuku (Milko)
1-2 PL kakaa
1-2 PL trstinového cukru alebo adekvátneho množstvo iného  sladidla
čerstvé černice

Postup:

Želatínu nasypeme do vody a necháme 10 minút napučať. Potom zahrejeme, kým sa želatína úplne rozpustí a odložíme ju stuhnúť do chladničky aspoň na hodinu.
Grécky jogurt zmiešame s kakaom (podľa toho, ako intenzívne čokoládovú chcete penu mať) a podľa chuti doslaďte. Myslite na to, že po zmiešaní so želatínou sa objem zdvojnásobí, preto musí byť chuť intenzívnejšia, aby to bolo potom akurát.
Stuhnutú číru želatínu vyberte z chladničky a spolu s jogurtom zmixujte v mixéri na hladkú hmotu. Naberte do dezertných pohárov a odložte ešte do chladničky stuhnúť. Podávajte s čerstvými černicami alebo iným ovocím.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára