nedeľa, 16. augusta 2015

Kokosovo-citrónový koláč s černicovým krémom




Tento koláčik budete milovať. Jednoduchá príprava a úžasná chuť. Cesto pripravíte pomocou polievkovej lyžice, ktorú použijeme ako mierku. A na záver ňou cesto aj premiešame, aby sa spojilo a je to. Žiadne riady, len jedna miska a jedna lyžička.

Tvarohový krém si môžete tiež prispôsobiť podľa aktuálneho ovocia. Skvele sa bude hodiť aj jahodový či malinový.

Potrebujeme:

Na cesto:
10 PL celozrnnej hladkej pšeničnej múky
7 PL trstinového cukru
6 PL kokosu
1 ČL kypriaceho prášku
2 vajcia
10 PL mlieka
3 ČL citrónovej šťavy
1 ČL citrónovej kôry

Na tvarohový krém:
500g jemného nízkotučného tvarohu
1 balíček (20g) čírej mletej želatíny
trstinový cukor alebo iné sladidlo podľa chuti
miska černíc
1 dcl vody

Postup:

Vo veľkej miske najprv premiešame suché suroviny: múku, cukor, kypriaci prášok a kokos. Pridáme vajíčka, mlieko, citrónovú šťavu a kôru a všetko dobre premiešame na lepivé cesto. Menší plech vyložíme papierom na pečenie a cesto naň rovnomerne rozotrieme. Pečieme v rúre vyhriatej na 175°C 20 minút. Po upečení necháme koláčik vychladnúť a pripravíme si tvarohový krém.

Želatínu vysypeme do vody a necháme napučať. V miske zmiešame tvaroh s černicami, ktoré jemne popučíme vidličkou (pozor na striekajúcu šťavu). Podľa chuti osladíme a dobre premiešame. Želatínu nahrejeme, aby sa úplne rozpustila a primiešame do tvarohovej hmoty. Vylejeme na koláč a môžeme ešte na ozdobu pridať pár čerstvých černíc. Odložíme stuhnúť do chladničky.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára