pondelok, 15. decembra 2014

Müsli to GO...alebo raňajky za pochodu....




Zima je tu a s ňou aj ranné vstávanie po tme. Nič lákavé, a ani jednoduché. Preto som si povedala, že si budík posuniem a pospím si o niečo dlhšie aspoň v zime. No ako stihnúť raňajky? Bez tých by som predsa nikdy nevyšla z domu! Alebo áno?
Nuž a dostávame sa k môjmu zimnému riešeniu raňajok - so sebou. Svoje obľúbené vločky zaliate mliekom a ochutené ovocím a orieškami si teraz beriem so sebou vo forme muffinu. Pripravím ho ráno za 5 minút. Tu je môj recept, ale variácií je nekonečno...podľa toho, čo si do ranných cereálií dávate vy. Môže to byť sušené ovocie, kúsky orieškov či mrazené čučoriedky a kúsky čokolády. Plánovanie a príprava sú základ, pokiaľ si to chcete ráno uľahčiť. Rozmyslite si, aký muffin si chcete urobiť ( a vymyslite ho výborný - tiež motivácia na vstávanie) a suroviny vrátane nastrihaného papiera majte prichystané.


Potrebujeme:

1 vajce
2 PL jemných ovsených vločiek
1PL arašidového masla
2 PL mlieka
1/2 ČL prášku do pečiva
1 -2 ČL hnedého cukru/iného sladidla/ medu
sušené hrozienka
obľúbené zapekané müsli na posypanie
škorica
kúsok papiera na pečenie asi 15x15 cm


Postup:

V raňajkovej miske najprv zmiešame suché suroviny: ovsené vločky, PdoP, škoricu a cukor či sladidlo. Pridáme arašidové maslo, mlieko a vajce. Všetko dobre zamiešame vidličkou a do cesta pridáme hrozienka ( a ďalšie prísady podľa chuti). Do strednej šálky dáme papier na pečenie a vlejeme cesto. Navrch nasypeme pár kúskov müsli pre chrumkavosť. Dáme do mikrovlnky na cca 2 minúty pri najvyššom výkone. Presný čas zistíte štýlom pokus -omyl na vlastnej mikrovlnke. Hotový muffin vyberieme v papieri zo šálky a odložíme na tanierik vychladnúť ( pretože na spodku šálky bude ešte teplý a vlhký). Schmatneme ho na odchode z domu a pochutnáme si cestou.





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára