Potrebujeme:
250g nízkotučného hrudkového tvarohu1 vajce
4 PL detskej krupice (alebo špaldovej)
1 PL maku
citrónovú kôru
trochu hnedého cukru/xylitolu/stévie
mrazené ovocie
med
Postup:
V miske zmiešame tvaroh s krupicou, vajcom a makom. Nastrúhame trochu citrónovej kôry a ak chceme, môžeme trochu prisladiť obľúbeným sladidlom. Z hmoty tvarujeme malé guľky, ktoré hádžeme do vriacej vody. Keď vyplávajú na povrch, povyberáme ich a necháme chladnúť.Mrazené ovocie dáme do hrnca a zohrejeme. Horúce ovocie naservírujeme na tvarohové guľky a celé to polejeme medom. Môžeme tiež dozdobiť čerstvým ovocím a lístkami mäty alebo medovky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára