Hmm kombinácia chuti pomaranču a kakaa je príjemne osviežujúca a kontrastná. Výborne sa dopĺňajú. Tvaroh zmiešaný so želatínou dodá telu potrebné bielkoviny a potešíte aj svoje kĺby. A to všetko jednoducho, chutne a pekne ;-)
Potrebujeme:
500g jemného nízkotučného tvarohu
200 ml nízkotučného mlieka
1 balíček mletej čírej želatíny
(20g)
70g trstinového cukru (prípadne adekvátne
množstvo iného sladidla)
1 PL kakaa
1 menší pomaranč
1 ČL nastrúhanej kôry
z chemicky neošetreného citróna
Postup:
Želatínu necháme 15 minút napučať
v mlieku. Tvaroh vymiešame s cukrom a rozdelíme na dve časti. Do
jednej pridáme kakao. Do druhej pomarančovú šťavu aj s dužinou a citrónovú
kôru. Želatínu zahrejeme, ale nevaríme. Rozdelíme ju do obidvoch tvarohových
hmôt a premiešame. Formu (napríklad na srnčí chrbát) vyložíme potravinárskou
fóliou, nalejeme do nej obidve hmoty a odložíme stuhnúť do chladničky
najlepšie cez noc. Podávame napr. s malinami alebo mandarinkovým kompótom
a hoblinkami horkej čokolády.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára