Keďže môj prvý raw recept mal doma veľký úspech, nevedela som sa dočkať kedy vyskúšam ďalší. Tentokrát som zvolila "akože čokoládový zákusok". Bolo to veľmi jednoduché a rýchle, vážne sa mi príprava takýchto raw pochúťok začína rátať. Veď to stačí všetko len zmixovať v mixéri a je to. A pritom majú raw dezerty nekonečné množstvo chuťových kombinácií. Už sa teším na nové pokusy. Ale teraz recept:
Potrebujeme:
3/4 šálky lieskových orieškov1 šálku sušených hrozienok
4 PL kešu masla ( alebo mandľového)
4 PL kakaa
4 PL medu
2 banány
Postup:
Hrozienka namáčame v teplej vode asi 30 minút. V mixéri ako prvé rozmixujeme lieskové orechy na jemnú múčku. Potom pridáme zliate hrozienka a 2 PL kakaa a všetko spolu dobre premixujeme. Táto hmota bude korpus koláča, takže ju rozotrieme do menšej formy. Teraz dáme do mixéra banány, kešu maslo, med a 2 PL kakaa a opäť všetko zmixujeme do jemného krému. Rozotrieme na korpus. Zákusok vložíme do mrazničky stuhnúť asi na pol hodinku. Vyberieme, nakrájame na kocky a môžeme maškrtiť.Tip: Podávame posypané kakaom alebo kokosom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára