nedeľa, 2. augusta 2015

Melónovo-grepový ovocný šalát




Čo vás v lete osvieži lepšie ako čerstvé ovocie? Na horúce dni sa skvele hodí kombinácia melóna a červeného grepu so sviežou zálievkou z mäty, medu a citrónovej šťavy. Špecifickú horkastú chuť grepu skvele vyváži sladučký červený melón. Vďaka vysokému obsahu vody sú obidva druhy ovocia vhodné aj v diéte a majú množstvo priaznivých účinkov na vaše zdravie, grep podporí spaľovanie tukov, melón zas odvodnenie. Príprava je rýchla a jednoduchá. Takýto ovocný šalát si môžete vychutnať napríklad pri opaľovaní na lehátku alebo ako ľahkú sviežu bodku po grilovačke. 

Potrebujeme (2 osoby):

červený grepfruit
2 veľké plátky červeného melónu
2 PL medu
2 PL citrónovej šťavy
Niekoľko lístkov čerstvej mäty

Postup:

Grepfruit ošúpeme a nakrájame na malé kúsky. Prípadné jadierka odstránime.  Melón tiež nakrájame na malé kocky a pridáme ku grepu. V malej mištičke zmiešame med, citrónovú šťavu a nadrobno nakrájanú mätu. Touto zmesou polejeme ovocie a dobre premiešame. Podávame v dezertných pohároch.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára