piatok 7. augusta 2015

Černicové celozrnné muffiny



Čo by ste povedali na výborné černicové muffiny? Sú sladučké, voňajú vanilkou a čerstvé černice ich výborne osviežujú. Môžu z nich byť zdravé raňajky alebo dezert ku kávičke. Celozrnná múka a ovsené vločky poskytnú zdroj pomaly sa uvoľňujúcej energie a poriadnu dávku vlákniny. Dosladiť ich môžete ako vždy podľa seba, či už trstinovým cukrom alebo iným diétnejším sladidlom.


Potrebujeme (8 muffinov):

100g celozrnnej hladkej pšeničnej múky
60g jemných ovsených vločiek
2 ČL kypriaceho prášku
150g bieleho jogurtu
3 PL trstinového cukru (alebo adekvátne množstvo iného sladidla)
1 vajce
1 ČL vanilkovej esencie
černice

Postup:

Vo veľkej miske si zmiešame najprv suché suroviny: múku, vločky, kypriaci prášok. V menšej miske vyšľaháme jogurt, vajíčko, vanilkovú esenciu a cukor. Pridáme k múčnej zmesi a dobre premixujeme na hladké cesto. Nakoniec do cesta zamiešame pár kúskov černíc (alebo ich môžeme povtláčať do cesta až po naplnení košíčkov).
Na plech na muffiny poukladáme papierové košíčky, ktoré naplníme cestom. Pečieme na 175°C
15-20 minút.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára