sobota, 13. júna 2015

Zapečené ovocie s ovsenými vločkami




Tento recept je vynikajúci hlavne na víkendové raňajky, ale môžete si ho pripraviť aj ako chutný olovrant, desiatu či maškrtu pre deti.  Kombinácia teplého ovocia so studeným jogurtom sa perfektne dopĺňa a počkajte keď ucítite tú krásnu vôňu po otvorení rúry. Toto bude chutiť aj tým, ktorí na raňajky musli či vločky neobľubujú.

Použijeme samé zdravé suroviny, ktoré nás nabijú energiou a vitamínmi. Hotové musli s ovocím môžete podávať s hustým gréckym jogurtom, bielym jogurtom alebo tvarohom.

Potrebujeme (4 osoby):

2 jablká
200g jahôd
1/2 šálky ovsených vločiek
2 PL kokosu
2 PL mletých mandlí
1 PL kokosového oleja
štipku soli
škoricu
trstinový cukor/stéviu/brezový cukor (alebo sladidlo podľa vášho výberu)
jogurt

Postup:

Rúru si predhrejeme na 180°C. Jablká ošúpeme, nakrájame na malé kúsky a vysypeme priamo na dno malého plechu alebo zapekacej misy. Jahody očistíme, nakrájame a pridáme k jablkám. Jemne osladíme sladidlom nášho výberu a dobre premiešame. Ak chcete použiť med, radšej si ho odložte a polejte si až finálnu porciu, tepelnou úpravou totiž stráca výživné látky. V miske si zmiešame vločky, kokos, mleté mandle, štipku soli, škoricu a tiež môžeme trochu dosladiť. Všetko premiešame a nakoniec pridáme lyžicu tekutého kokosového oleja. Ešte všetko premiešame, aby sa kokosový olej dostal do celej zmesi. Musli potom rovnomerne rozložíme na ovocie a dáme zapiecť na takých 25 minút.

Podávame ešte teplé s jogurtom a čerstvým ovocím. Je to výborné.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára