sobota 25. apríla 2015

Proteínové tvarohové šišky


Super-jednoduché proteínové šišky. Sú plné bielkovín a poriadne vás zasýtia. Vychutnajte si ich napríklad na raňajky, desiatu alebo poobede ku káve. Sú absolútne úžasné.

Potrebujeme:

250g nízkotučného hrudkového tvarohu
1,5 odmerky vanilkového proteínu
4 PL jemných ovsených vločiek
6 PL strúhaného kokosu
1 vajíčko
1 ČL vanilkovej esencie
sušené hrozienka (alebo brusnice)

Postup:

Zo surovín v miske ručne vypracujeme cesto, do ktorého pridáme hrozienka. Rúru predhrejeme na 180°C teplovzdušne. Z cesta v dlaniach tvarujeme guličky, ktoré ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Urobíme asi 6 väčších guličiek, ktoré na plechu trochu pritiskneme do tvaru placky a v strede roztlačíme dieru. Pečieme asi 25 minút dozlatista.

Tip: Výborne chutia ešte teplé. Namiesto čokolády si ich môžete ešte poliať nízkotučným čokoládovým jogurtom.
Jedna šiška obsahuje priemerne 5g tuku, 16g bielkovín a 12g sacharidov.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára