utorok, 21. apríla 2015

Nepečený tvarohový kivi zákusok

Potrebujeme:

500g jemného nízkotučného tvarohu
1 balenie bieleho jogurtu (200g)
väčšie balenie detských piškótov
1 PL brezového cukru (alebo iné sladidlo)
6 ks kivi
1 balenie mletej čírej želatíny

Postup:

Tvaroh vymiešame s bielym jogurtom a brezovým cukrom (alebo použite iné sladidlo, stéviu, hnedý cukor..podľa chuti). Na spodok formy alebo plastovej nádoby uložíme vrstvu piškót, ktorú zalejeme polovicou tvarohovej zmesi. Nasleduje ďalšia vrstva piškót a druhá polovica tvarohovej zmesi, Kivi ošúpeme a rozmixujeme ponorným mixérom. Tiež môžeme trochu dosladiť ak je veľmi kyslé alebo vôbec. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale: necháme napučať vo vode, zahrejeme a primiešame do kivi. Kivi vrstvu vylejeme na zákusok a odložíme do chladničky stuhnúť na pár hodín.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára