streda, 8. apríla 2015

Pistáciovo - čokoládový dezert


Želatína je dobrá pre naše zdravie a dezerty sú skvelým spôsobom ako ju zaradiť do stravy. Nemusí ísť pritom o žiadny zložitý recept, môžete sa inšpirovať napríklad týmto:

Potrebujeme:

1 pistáciový termix
1 čokoládový jogurt (napr. Zvolenský fit & free)
balíček mletej čírej želatíny

Postup:

Termix prelejeme do malej misky vhodnej do mikrovlnky, pridáme 2 ČL želatíny a dobre zamiešame. Vložíme do mikrovlnky na 1 minútu, potom vyberieme a ešte raz poriadne rozpustenú želatínu premiešame, aby sa s termixom úplne spojila. Termix prelejeme do dvoch pudingových formičiek. Rovnaký postup zopakujeme s čokoládovým jogurtom. Prelejeme ho do mištičky, pridáme 2 ČL želatíny, zamiešame a zohrievame 1 minútu. Vyberieme, opäť dobre premiešame a vylejeme do formičiek na pistáciovú vrstvu. Formičky odložíme do chladničky dobre stuhnúť.

Tip: Takéto "akože dezertíky" si môžete urobiť na milión spôsobov a skombinovať rôzne chute, ktoré máte radi. Jogurt obohatený o želatínu, ktorý sa tvári ako dezert vám navyše môže spríjemniť aj diétu. A je to úplne jednoduché a rýchle.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára