sobota 21. marca 2015

Torta z gréckeho jogurtu s lesným ovocím


Jar je už oficiálne vo vzduchu a s ňou aj chuť na niečo ľahké, svieže, sladké...Tento dezert je hotový za pár minút a nenáročný na prípravu. Ale výsledok teda stojí za to a chutí priam luxusne.


Potrebujeme:

2 balenia gréckeho jogurtu bez tuku príchuť čučoriedka
2 balenia gréckeho jogurtu bez tuku príchuť jahoda
250g jemnej ricotty
balíček čírej želatíny (20g)
1 dcl mlieka
2 PL trstinového cukru
1 PL domáceho jahodového džemu
detské piškóty
Na ozdobu:
lesné ovocie (mrazené alebo čerstvé)
med
čokoládový toping

Postup:

Do menšieho hrnca nalejeme mlieko a pridáme želatínu. Necháme cca 10 minúť napučať. Zatial do veľkej misy pridáme grécke jogurty, ricottu, trstinový cukor a džem a dobre premiešame. Na spodok okrúhlej formy poukladáme piškóty. Želatínu nahrejeme, aby sa úplne rozpustila a primiešame do jogurtovo-ricottovej hmoty. Potom to celé vylejeme do formy a odložíme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním zmiešame ovocie s medom a ozdobíme tortu. Podávame s trochou čokoládového topingu a medom a ovocím.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára