sobota, 21. februára 2015

Dokonalé celozrnné muffiny



Prvý pokus o celozrnné muffiny sa podaril nad očakávania. Sú výborné, nadýchané a sladučké. Bežne ide do cesta na muffiny olej, ale v tomto recepte je nahradený arašidovým maslom, ktoré okrem zdravých tukov obsahuje aj bielkoviny a vlákninu. Banán tiež nahradí časť cukru, dodá vlákninu a pomôže cesto spojiť. Kombinácia sušeného ovocia, tmavej čokolády, orieškov a jabĺk v celozrnnom muffine je úžasná a dokonale sa k sebe hodí. Preto sa tieto muffiny aj volajú dokonalé :-)

Môžete si ich dať na raňajky s jogurtom alebo zabaliť na desiatu.

Potrebujeme:

Cesto:
2 hrnčeky celozrnnej múky
1/2 hrnčeka trstinového cukru
1 a štvrť hrnčeka mlieka
1 vajce
1 zrelý banán
5 PL arašidového masla
1 balíček prášku do pečiva
škoricu

Náplň:
2 jablká
hrozienka, brusnice
oriešky
horká čokoláda
ovsené vločky na posypanie

Postup:

Najprv zmiešame v miske suché suroviny a potom k nim pridáme ostatné. Všetko spolu zmiešame pomocou mixéra do tuhého cesta. Jablká ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Pridáme do cesta spolu s hrozienkami, orieškami a kúskami horkej čokolády. Plech na muffiny vyložíme papierovými košíčkami, ktoré plníme cestom. Na vrchu ich ozdobíme ovsenými vločkami. Pečieme na 160°C 25-30 minút. Z tejto dávky urobíte 20 ks. Jedna muffinka obsahuje približne 3,5g tuku, 5g bielkovín a 24g sacharidov.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára