utorok, 3. februára 2015

Cheesecake z mikrovlnky



Koláčiky z mikrovlnky už zrejme poznáte, ale skúšali ste niekedy urobiť cheesecake v šálke? Je naozaj výborný, jednoduchý a rýchly. Takto si môžete dopriať cheesecake hocikedy bez zdĺhavého pečenia, a navyše v zdravšej fit verzií.

Potrebujeme:

4 PL jemného nízkotučného tvarohu
1 malé vajíčko
2 PL vanilkového jogurtu (napr. fit and free, zvolenský)
1 PL xylitolu (alebo iného sladidla/trstinového cukru)
4 PL musli alebo cereálií
1 PL mandľového alebo obyčajného masla
jahody na ozdobenie

Postup:

Musli rozdrtíme a zmiešame s rozpusteným maslom. Dobre zatlačíme na dno šálky. V miske vyšľaháme vajíčko, pridáme tvaroh, jogurt a xylitol a opäť dobre zašľaháme dokopy. Hmotu nalejeme do šálky a vložíme do mikrovlnky. Prikryjeme servítkou a zohrejeme na 1 minútu. Potom stopneme, skontrolujeme a zapneme na ďalších 30 sekúnd. Tento postup zopakujeme 3-4 krát. Hotový cheesecake necháme v šálke chvíľu vychladnúť a potom opatrne vyklopíme na tanierik a ešte necháme chvíľu chladnúť. Potom cheesecake odložíme do chladničky najmenej na hodinu stuhnúť. Podávame s jahodami alebo iným obľúbeným ovocím.



Tip: Ak chcete mať cheesecake ešte viac fit, môžete si v šálke urobiť len cheesecakovú plnku a pred podávaním si ju posypať 1-2 PL musli a ozdobiť ovocím.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára