nedeľa, 9. novembra 2014

Čokoládový RAW zákusok




Keďže môj prvý raw recept mal doma veľký úspech, nevedela som sa dočkať kedy vyskúšam ďalší. Tentokrát som zvolila "akože čokoládový zákusok". Bolo to veľmi jednoduché a rýchle, vážne sa mi príprava takýchto raw pochúťok začína rátať. Veď to stačí všetko len zmixovať v mixéri a je to. A pritom majú raw dezerty nekonečné množstvo chuťových kombinácií. Už sa teším na nové pokusy. Ale teraz recept:


Potrebujeme:

3/4 šálky lieskových orieškov
1 šálku sušených hrozienok
4 PL kešu masla ( alebo mandľového)
4 PL kakaa
4 PL medu
2 banány


Postup:

Hrozienka namáčame v teplej vode asi 30 minút. V mixéri ako prvé rozmixujeme lieskové orechy na jemnú múčku. Potom pridáme zliate hrozienka a 2 PL kakaa a všetko spolu dobre premixujeme. Táto hmota bude korpus koláča, takže ju rozotrieme do menšej formy. Teraz dáme do mixéra banány, kešu maslo, med a 2 PL kakaa a opäť všetko zmixujeme do jemného krému. Rozotrieme na korpus. Zákusok vložíme do mrazničky stuhnúť asi na pol hodinku. Vyberieme, nakrájame na kocky a môžeme maškrtiť.

Tip: Podávame posypané kakaom alebo kokosom. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára