pondelok 27. októbra 2014

Raw jahodové cheesecaky




Tak aby sme išli s dobou, prichádza prvý raw receptík na mojom blogu. Najlepšie na príprave takýchto dezertíkov je, že je to nesmierne jednoduché a rýchle. Takýto zdravý dezert je prirodzene sladký a plný živých enzýmov. Keď vysadíte cukry a spracované potraviny a budete jesť čisto , určite pocítite zlepšenie trávenia a celkové odľahčenie organizmu. No tak poďme na môj prvý pokus, tu je recept:


Potrebujeme:

Korpus:
1/2 šálky kešu orieškov
1/4 šálky sušených hrozienok
1 PL strúhaného kokosu
štipka soli
1 ČL vody

Na plnku:
1 šálka rozmačkaných jahôd
1/2 šálky kešu orieškov
1 ČL citrónovej šťavy
2 PL kokosového oleja
med alebo iné sladidlo podľa chuti


Postup:

Najprv si pripravíme korpus. Kešu oriešky rozmixujeme v ako prvé, potom pridáme hrozienka, soľ, strúhaný kokos a mixujeme, kým sa nám suroviny spoja do jednej hmoty. Ak treba pridáme 1 ČL vody. Do plechu na mafiny si naukladáme papierové košíčky, do ktorých natlačíme hmotu na korpus. Bude sa to robiť ľahšie, keď si namočíme prsty do vody, keďže hmota je dosť tuhá a lepkavá. Plnku si pripravíme tak, že všetky suroviny spolu naraz zmixujeme do jemnej masy. Naplníme košíčky a necháme c chladničke minimálne 8 hodín, najlepšie cez noc.

Z tejto dávky pripravíme 8 cheesecakov. 
Tip: na dochutenie môžete pridať aj pár kvapiek vanilkovej či rumovej arómy.

Musím povedať, že výsledok dopadol nad moje očakávania, o čom svedčí aj fakt, že moje cheesecaky chutili celej rodine a nikto by nepovedal, že v nich nebol ani žiadny tvaroh. Preto sa už neviem dočkať, kedy vyskúšam nové kombinácie, ktorých mám už teraz plnú hlavu. 

5 komentárov:

  1. toto sa mi páči, ukladám si recept :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. mnam,vyzeraju skvelo ....bude korpus ok ak nedam kokos?cim ho mozem nahradit?

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Jasne nemusite dat kokos ani ho nahradzat, nemal by tam vobec chybat ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. kesu oriesky netreba vopred namacat? bo vo vacsine raw rec. aspon 4 hodiny sa macaju. maju predp. potom celkom inu konzistenciu po rozmixovani.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Dobrý deň, ja som nemala vopred namočené a bolo to v pohode. Ale každopádne by sa mal recept podariť tak či onak.

    OdpovedaťOdstrániť