streda, 21. mája 2014

Tvarohovo - krupicový koláč

Potrebujeme:




Na cesto:
5 vajec
5 PL hnedého cukru ( ja som dala len 2 a trochu stévie)
4 PL špaldovej krupice (ja som mala z DM)
4 PL ovsenej múky
1 a pol ČL prášku do pečiva
Na plnku:
250g nízkotučného hrudkovitého tvarohu
1 -2 ČL vanilkovej esencie
1 ČL hnedého cukru (stévie)
1 vajce
3 PL sušených hrozienok
škorica




Postup:

Najprv si oddelíme bielka od žĺtkov. Z bielkov a cukru potom vyšľaháme tuhý sneh. Jednu PL cukru môžeme pridať do žĺtkov, ktoré tiež dobre prešľaháme. Potom žĺtka pridáme k bilekom a stierkou jemne premiešame, aby sa hmota spojila. V ďalšej miske zmiešame suché suroviny - špaldovú krupicu, ovsenú múku a prášok do pečiva. Potom to všetko pridáme do snehovej zmesi, ale po tretinách. Dobre a jemne zamiešavame, aby sa cesto pekne spojilo. Malý plech vyložíme papierom na pečenie a zmes naň vylejeme. 
Teraz pripravíme tvarohovú plnku. V miske vidličkou rozdrvíme hrudkový tvaroh. Pridáme vanilkovú esenciu, vajíčko, cukor, škoricu a sušené hrozienka. Všetko spolu dobre premiešame. Takúto tvarohovú plnku rovnomerne rozdrobíme na cesto na plechu. Vložíme koláč do rúry vyhriatej 180°C a pečieme asi tak 25-35 minút. Upečený koláčik vyberieme, necháme trochu vychladnúť a hotovo. Môžeme nakrájať a podávať ku kávičke. Ja som ho rozkrájala na 13 menších kociek.

1 porcia obsahuje: 2g tuku, 7g bielkovín a 6g sacharidov.

Vyskúšajte tiež:
Arašidové sušienky s čokoládou
Čokoládový superkoláč bez múky



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára