piatok 14. marca 2014

Farebný ovocný zákusok



Keďže je už vonku pekne slnečno, dostala som chuť urobiť farebný ovocný zákusok. Banánové cesto, jahodový tvaroh a navrchu kivi zaliate želatínou. Len tá želatína sa mi nepodarila, ale nevadí. Ešte som mladá, tak sa učím, rada pridávam do receptov želatínu, ale nie vždy sa podarí :-D No skúsenejšie kuchárky to určite zvládnu ľavou zadnou. Dezert chutí osviežujúco a je sladký akurát. 

Potrebujeme:

Na cesto:
100g ovsenej múky - alebo najemno rozmixovaných ovsených vločiek
1 a pol väčšieho zrelého banánu
2 vajíčka
4 PL mlieka
1 ČL prášku do pečiva
Na plnku:
2 nízkotučné jemné tvarohy ( 1kg)
300 g mrazených jahôd
jahodový puding - ja som mala Dr.Oetker jahoda de luxe
300 ml mlieka
3 PL hnedého cukru
Navrch:
6 ks zrelých kivi
želatína

Postup:

Najprv si pripravíme cesto. Vo veľkej mise zmixujeme ovsenú múčku, vajcia, banány, mlieko a prášok do pečiva. Vylejeme na menší - stredný plech vyložený papierom na pečenie a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C na cca 25 minút.
Nasleduje plnka. Najprv si uvaríme jahodový puding. Použijeme však len 300 ml mlieka a 3 PL hnedého cukru. Hotový puding odstavíme a necháme chladnúť. Rozmrazené jahody rozmixujeme, nie úplne na kašu, len tak aby nám ostali aj väčšie kúsky jahôd. Zmiešame ich vo veľkej mise s tvarohom a potom zamiešame povychladnutý puding. 
Plnku natrieme na vychladnuté upečené cesto a navrch poukladáme kivi nakrájané na kolieska. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale, ak máte doma kivi sirup, môžete ho použiť, aby bola aj želatína zelená. Kivi zalejeme vrstvou želatíny, a zákusok odložíme stuhnúť do chladničky. 
Verím, že sa vám vydarí aj zákusok aj želatína :-) a bude vám chutiť.


1 kúsok obsahuje: 1g tuku, 6g bielkovín a 11g sacharidov.

Vyskúšajte tiež:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára