nedeľa 1. novembra 2015

"Bounty" kokosový zákusok


Chuť na sladké vám pomôže uspokojiť aj tento rýchly a jednoduchý zákusok. Chuť čokolády a kokosu je predsa veľmi obľúbená kombinácia. Tvaroh dodá potrebné bielkoviny a podľa toho, aké sladidlo zvolíte, môže byť váš zákusok aj úplne low carb. Výborne sa hodí k poobednej káve, ale môžete si ho zabaliť aj do práce ako chutný proteínový snack či desiatu.

Potrebujeme:

500g jemného nízkotučného tvarohu
3-4 PL odtučneného alebo klasického kakaa (podľa chuti)
8 PL strúhaného kokosu
1 vajce
sladidlo podľa chuti (trstinový cukor, stévia, xylitol...)

Postup:

Tvaroh rozdelíme na polovicu do dvoch misiek. Do jedného pridáme kakao, vajce, podľa chuti dosladíme a zmixujeme. Do druhej polovice tvarohu pridáme kokos a tiež podľa chuti dosladíme. Kakaovú hmotu vylejeme na spodok malej formy alebo zapekacej misy (asi 25x25cm). Na kakaovú hmotu jemne rozotrieme kokosovú vrstvu. Pečieme na 180°C asi 45 minút. Po upečení necháme zákusok vychladnúť a odstáť. Pred podávaním ešte posypeme kokosom a nakrájame na kocky.

Tip: Ak chcete mať zákusok ešte diétnejší, použite ako sladidlo stéviu, nemá žiadne kalórie a zákusok bude úplne low carb. Ak chcete ešte viac navýšiť obsah bielkovín, do kakaovej hmoty môžete pridať aj odmerku čokoládového alebo vanilkového proteínu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára