streda, 27. mája 2015

Tvarohovo-makové guľky s ovocím


Potrebujeme:

250g nízkotučného hrudkového tvarohu
1 vajce
4 PL detskej krupice (alebo špaldovej)
1 PL maku
citrónovú kôru
trochu hnedého cukru/xylitolu/stévie
mrazené ovocie
med

Postup:

V miske zmiešame tvaroh s krupicou, vajcom a makom. Nastrúhame trochu citrónovej kôry a ak chceme, môžeme trochu prisladiť obľúbeným sladidlom. Z hmoty tvarujeme malé guľky, ktoré hádžeme do vriacej vody. Keď vyplávajú na povrch, povyberáme ich a necháme chladnúť.

Mrazené ovocie dáme do hrnca a zohrejeme. Horúce ovocie naservírujeme na tvarohové guľky a celé to polejeme medom. Môžeme tiež dozdobiť čerstvým ovocím a lístkami mäty alebo medovky.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára