pondelok, 16. marca 2015

Pomarančovo-kakaový tvarohový dezert




Hmm kombinácia chuti pomaranču a kakaa je príjemne osviežujúca a kontrastná. Výborne sa dopĺňajú. Tvaroh zmiešaný so želatínou dodá telu potrebné bielkoviny a potešíte aj svoje kĺby. A to všetko jednoducho, chutne a pekne ;-)

Potrebujeme:

500g jemného nízkotučného tvarohu
200 ml nízkotučného mlieka
1 balíček mletej čírej želatíny (20g)
70g trstinového cukru (prípadne adekvátne množstvo iného sladidla)
1 PL kakaa
1 menší pomaranč

1 ČL nastrúhanej kôry z chemicky neošetreného citróna

Postup:

Želatínu necháme 15 minút napučať v mlieku. Tvaroh vymiešame s cukrom a rozdelíme na dve časti. Do jednej pridáme kakao. Do druhej pomarančovú šťavu aj s dužinou a citrónovú kôru. Želatínu zahrejeme, ale nevaríme. Rozdelíme ju do obidvoch tvarohových hmôt a premiešame. Formu (napríklad na srnčí chrbát) vyložíme potravinárskou fóliou, nalejeme do nej obidve hmoty a odložíme stuhnúť do chladničky najlepšie cez noc. Podávame napr. s malinami alebo mandarinkovým kompótom a hoblinkami horkej čokolády.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára