streda, 11. februára 2015

Jahodové tiramisu


V tomto recepte nahradíme tučné mascarpone ľahšou ricottou. Sladkosť dodá troška trstinového cukru a vanilkový proteín. A samozrejme, celé to osviežime a ozdobíme jahodami. Ideálny dezert (nie len) na Valentína!

Potrebujeme:

250g ricotty
250g jahôd
1 ČL trstinového cukru
odmerka vanilkového proteínu
rumová esencia
silná káva
piškóty
kakao na posypanie

Postup:

V miske zmiešame ricottu s proteínom a dochutíme rumovou esenciou a trstinovým cukrom. Polovicu jahôd nakrájame na menšie kúsky, pridáme k ricotte a ponorným mixérom zmixujeme. Zvyšnú polovicu jahôd nakrájame na tenké plátky. Piškóty namáčame v silnej káve a ukladáme na dno menšej nádoby. Nasleduje vrstva jahodovej ricotty, plátky jahôd a ďalšia vrstva piškótov. Vrchné piškóty potrieme zvyšnou ricottou a posypeme kakaom. Zopár plátkov jahôd si môžeme nechať na ozdobu pri servírovaní. Tiramisu odložíme stuhnúť do chladničky. Z tejto dávky budete mať 4 kocky.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára