sobota 1. marca 2014

Fitness muffinky z mikrovlnky - bez múky!




Ak rozmýšľate čo upiecť na víkendové poobedie, čo poviete na obľúbené muffiny? Viem, keď chcete schudnúť mali by ste sa vyhýbať cukru, múke, oleju a tým pádom všetkým koláčom. Ale viete čo, na tieto muffinky nič z toho nepotrebujete! Deťom kľudne upečte celý plech muffinov a pre seba si urobte fitness verziu, ktorú máte hotovú za 5 minút a chutí na nerozoznanie od originálu!

Potrebujeme:

1 vajce
1PL jemných ovsených vločiek
2PL arašidového masla
2PL mlieka
1/2 banána
1/2 ČL prášku do pečiva
1/4 ČL škorice
štipka soli
70% horká čokoláda 
vlašské orechy
sušené hrozienka

Postup:

Do misky rozbijeme vajíčko, pridáme 1 PL jemných ovsených vločiek, 2 PL mlieka a 2PL arašidového masla a polovicu banánu nakrájaného na kolieska. Ďalej pridáme prášok do pečiva, štipku soli a škoricu. Všetko spolu premixujeme ponorným tyčovým mixérom. Nakoniec do zmesi pridáme pár sušených hrozienok, nadrobno nasekaných vlašských orechov a kúsky horkej čokolády. Dve kávové šálky zľahka potrieme maslom a zmes do nich rovnomerne rozlejeme. Vložíme do mikrovlnky pri maximálnom výkone na 2 -3 minuty. Hotové muffinky necháme chvíľu vychladnúť a vyklopíme zo šálok na tanier. 

Tip: Tieto muffinky si môžete pripraviť aj na desiatu a vziať so sebou. Do šálok môžete vložiť aj papierové košíčky na muffiny.  

1 muffinka obsahuje: 13g zdravých tukov, 8g bilekovín a 17g sacharidov

Vyskúšajte tiež:
Perník z mikrovlnky
Arašidové sušienky s čokoládou

3 komentáre:

  1. mozete mi poradit, ak nemam mikrovlnnu ruru , na akej teplote a ako dlho ich robit v beznej rure? vacsiu davku si spravim :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. dobry den, nemam tento recept v rure vyskusany, ale predpokladam, ze 15-20 minut ako pri klasickych mafinoch by malo urcite stacit, mozno aj menej ak uvidite ze uz zacinaju priharat...dajte prosim vediet ak to vyskusate, ako dlho sa piekli. Dufam, ze sa vydaria teda :-)

      Odstrániť
  2. vyborny recept, ja som tie muffiny piekol v rure 200 stupnov a asi 20 minut. boli uplne makke a lahko isli aj z formy von bez toho, aby sa rozpadli :) ... vdaka za tip

    OdpovedaťOdstrániť