utorok 4. marca 2014

Fitness arašidové sušienky s čokoládou - bez múky




Ak máte rady sušienky ku káve, vyskúšajte napríklad tieto. Môžete si ich aj vziať so sebou ako snack do kabelky alebo vychutnať doma pri telke s čajom. Výhodou tejto fitness verzie oproti klasickým sušienkam z obchodu je že: neobsahuje žiadne stužené tuky, rafinovaný cukor, bielu múku ani kukuričný  sirup, čo sú ingrediencie, ktoré vám sušienky lepia na zadok. Tieto si vychutnajte bez výčitiek, nech sa páči recept:

Potrebujeme:

1 vajce
4 PL arašidového masla
2 PL hnedého cukru
1 ČL prášku do pečiva
1 ČL vanilkovej esencie
2 PL posekanej horkej čokolády s obsahom kakaa min 70%

Postup:

Všetky suroviny okrem čokolády dajte do misky a dôkladne rozmixujte vidličkou alebo ponorným mixérom, aby sa hmota dobre spojila. Ochutnajte a podľa chuti môžete ešte dosladiť hnedým cukrom, stéviou alebo náhradným sladidlom. Pridajte kúsky horkej čokolády a jemne zamiešajte do zmesi. Rúru predhrejte na 170°C, teplovzdušne. Plech vyložte papierom na pečenie a lyžicou ponakladajte kôpky zmesi, ktorú vytvarujte do tvaru sušienok. Pečte 10-12 minút.  Z tejto dávky získate 12 sušienok.

Tip: Môžete do hmoty pridať aj kúsky posekaných arašidov.
1 sušienka obsahuje: 4g zdravých tukov, 1g bielkovín a 3g sacharidov.


Vyskúšajte tiež:


4 komentáre:

  1. včera odskúšané a veľmi dobré! ďakujem a ďalej odporúčam :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Panebože sú božské! prave som ich dopiekla. uzasne su! a uz dumem ako ich mozem obmenit :) napr. mi napadla skorica, alebo pomarancove vlocky/ mam take korenie od sonentor tusim. potom mi napadlo pernikove korenie :) lebo susienky su tak trochu ako pernicky :) no budu u mna na stole casto! lebo su nenormalne jednoduche auchvatne! aj dcerke velmi chutia :) dakujem za uzasny recept!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Veľmi sa teším že Vám chutili a ďakujem za pochvalu! Určite zaexperimentujte s prísadami, fantázií sa medze nekladú a tieto sušienky sa naozaj dajú obmeniť ako len chcete :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Vynikajúce!!!
    Odkedy mám celiakiu, hľadám zdravé recepty a tieto sušienky sú božské,ďakujem

    OdpovedaťOdstrániť