utorok 25. februára 2014

Dezert a la vaječný likér



Tento dezert je naozaj úžasný a pritom ľahučký. Keď držíte diétu iste oceníte exkluzívnu chuť vaječného likéru. V tomto dezerte použijeme žĺtky, ktoré obsahujú významné omega 3 mastné kyseliny, želatínu, ktorá obsahuje esenciálne aminokyseliny a vyživuje kĺby. A samozrejme kvalitný vanilkový proteín, ktorý nám to celé ochutí a dodá bielkoviny.

Potrebujeme:

2 žĺtky
200 ml mlieka
1 odmerka vanilkového proteínu
4 plátky želatíny, napr, Dr.Oetker
rumová aróma

Postup:

Mlieko necháme v rajničke zvariť a vychladnúť. Žĺtky oddelíme od bielkov a mixérom našľaháme. Pridáme mlieko a vanilkový proteín a všetko spolu opäť riadne zašľaháme. Pridáme pár kvapiek rumovej arómy podľa chuti. Želatínu si pripravíme podľa návodu na obale a pridáme do hmoty. Nalejeme do dezertných pohárikov a odložíme do chladničky stuhnúť.

Z tejto dávky získate 1 - 2 porcie, je to na vás či sa rozdelíte :-)...Každopádne množstvo surovín si ľahko prispôsobíte podľa toho, koľko porcií chcete. Taktiež záleží od vášho konkrétneho proteínu akú intenzívnu vanilkovú chuť dezertu dodá, podľa toho budete vedieť či potrebujete nabudúce dať o pol odmerky viac alebo menej. Dobrú chuť!

Táto dávka obsahuje: 11g tuku, 36g bielkovín, 9g sacharidov.

Vyskúšajte tiež:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára