streda 22. januára 2014

Superkoláč





Potrebujeme ( 4 porcie):

200 g bielej fazule ( uvarenej alebo z konzervy )
2 vajcia
¼ - ½ ČL prášku do pečiva
100 g tmavej čokolády ( najlepšie s min. 70% podielom kakaa)

Postup: 


Rúru si predhrejeme na 180°. Fazuľu rozmixujeme úplne nahladko, pridáme 2 vajíčka a prášok do pečiva ( množstvo prispôsobíme tomu, ako veľmi chceme mať koláč nadýchaný)a všetko spolu dobre premiešame. Vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu a vmiešame do cesta. Výsledné cesto konzistenciou pripomína klasické múčnikové cesto. Hmotu vylejeme na vymastený a vysypaný plech a dáme piecť na cca 25 minút.  Podávame so šľahačkou.

Tento koláč je naozaj veľmi jednoduchý a chutí výborne. Jedna porcia obsahuje 8 g zdravého tuku, 6 g bielkovín a 18 g sacharidov. Podľa chuti si do cesta môžete pridať viac kakaa, trochu kávy, oriešky alebo si ho dosladíte stéviou či hnedým cukrom.  Treba použiť čo najjemnejšie fazule, aby bola ich chuť neutrálna a nebudete veriť, že je to koláč bez múky, tým pádom vhodný aj pri bezlepkovej diéte. Experimentujte a nájdite svoju vlastnú vylepšenú verziu.



Tip na záver: Nehovorte svojmu chlapovi z čoho to je! Máme skúsenosti, že sami nič nezbadajú a koláč im chutí, ale keď im prezradíte, že je to z fazule už sa ho nedotknú :-D

Vyskúšajte tiež:
Avokádovo-čokoládové koláčiky
Banánovo-čokoládové muffinky z mikrovlnky

2 komentáre:

  1. Ahojky, ta fazula z konzervy byva solena, nevadi to? A supka nevadi?

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ahoj, supka vôbec nevadi taka konzervovana fazula je cela makka a este sa to rozmixuje na kasu. Co sa tyka nalevu, tak treba dobre popozerat ci sa v obchode nenajde aj mierne solena alebo vobec nesolena fazula...v kazdom pripade ju treba dobre oplachnut a potom cesto poriadne ochutit - steviou, hnedym cukrom, kakaom, korenim , predsalen pouzivame fazulu namiesto muky takze ta chut bude trosku ina, ale na to, ako to spravne ochutit, aby ti to chutilo a nebolo citit fazulu prides len metodou pokus - uprava ;-)....ja som si fazulu uvarila doma, pouzila som velke biele maslove fazule, takze boli fajn...snad som pomohla

    OdpovedaťOdstrániť