utorok 17. decembra 2013

Pistáciový cheescake


Potrebujeme:

500 g jemného nízkotučného tvarohu
½ litra polotučného mlieka
2 balíčky pistáciového pudingu
1 balenie ovsených sušienok Hobbits – 250 g
100 g masla
Stéviu
50 g kvalitnej horkej čokolády

Postup:


Sušienky rozmixujeme najemno a zmiešame s rozpusteným maslom a 2 PL jemného tvarohu. Vzniknutú hmotu natlačíme do okrúhlej formy a dáme na 10 minút zapiecť do rúry predhriatej na 180° C. Pistáciový puding uvaríme klasicky podľa návodu na obale s tým rozdielom, že namiesto cukru použijeme stéviu a na pol litra mlieka použijeme až 2 balíčky pudingu pre výraznejšiu chuť. Keď máme puding hotový, postupne do neho zamiešame tvaroh a  ešte podľa chuti dosladíme stéviou. Pistáciovú  hmotu vylejeme do formy na upečený sušienkový korpus a dáme do chladničky stuhnúť. Na záver stuhnutý dezert polejeme rozpustenou tmavou čokoládou. 

Vyskúšajte tiež:
Cheescake lesná víla
Čokoládovo-jogurtová torta

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára